Nieuws

Laatste nieuws

Waarschuwing phishing mail

02-12-2021

Al een tijd worden er uit naam van WoningNet phising e-mails en sms'jes gestuurd. Hierin staat dat u verlengingskosten moet betalen. Deze berichten worden niet door ons, en ook niet door WoningNet verstuurd!

Toch ontvangen sommige van woningenzoekenden die bij de Woningzoeker staan ingeschreven, een mail (of SMS) met het logo van Woningnet. In dat bericht staat dat u de verlengingskosten van je inschrijving bij WONINGNET moet betalen, en dat u kunt verlengen via Ideal. Er zit een link bij waarmee betaald kan worden.

Deze mails en SMS'jes hebben niets te maken met deWoningzoeker. Het is phishing mail waarmee ze proberen u te verleiden tot het betalen van een bedrag. 

Wij adviseren u dringend om niet op de link te klikken en de afzender te blokkeren. De afzender is onbekend en deze partij wil op deze manier toegang krijgen tot uw bankrekening.

Heeft u toch op de link geklikt?

Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie. Op de website van de Fraudehelpdesk leest u welke stappen u nog meer kunt ondernemen. 

Er is geen sprake van een lek of hack vanuit ons systeem. Het betreft een landelijke ontwikkeling, zie ook dit bericht van het programma Opgelicht van de Avrotros.

Laatste nieuws

Vraag aan de Woningzoeker

Heeft u een vraag over deze website of over de spelregels? En kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Stuur een e-mail naar 1 van de woningcorporaties.

Vraag aan een corporatie

Heeft u een vraag aan 1 van de woningcorporaties? Bel of mail met de woningcorporatie die in de woningadvertentie staat.

Idee of klacht?

Heeft u een idee hoe we onze dienstverlening of de website kunnen verbeteren? Of bent u niet tevreden? Bel of mail met 1 van de woningcorporaties.

Meld een idee of klacht